Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 3

Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 4

Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 5

Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 160

Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 169

Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 458
Blog - Medic stomatolog din Baia Mare
telefon +4 0757 051170
facebook facebook
MEDICINA DIN PASIUNE Abonamente stomatologice anuale. Servicii stomatologice gratuite timp de un an.

info
Stomatologie » Blog

rezectie.png
REZECTIA APICALA

Este o manopera chirurgicala de mica amploare, care consta in curatarea directa si mecanica a varfului radacinii unui dinte, dupa ce aici s-a depistat o infectie osoasa, ce urmeaza unei infectii netratate a tesutului p ulpar, cand un trat medicamentos al infectiei osoase nu ar da rezultate.

citeste tot



dinti-lapte.png
Tratamentul Dintilor de Lapte

Ce complicatii poate determina o carie a dintilor de lapte ? Este bine sa o tratam sau nu conteaza, pentru ca oricum vor cadea dintii ? Cum influenteaza sanatatea dintilor de lapte pe cei definitivi ?

citeste tot



periaj.png
Cat de des trebuie sa ma periez si sa folosesc ata dentara

Periajul si ata dentara ajuta la eliminarea placii dentare si a bacteriilor care cauzeaza bolile dentare.  Placa este un film de resturi alimentare, bacterii ÅŸi salivă, care se lipeste pe dinti si gingie.  

Bacteriile din placa dentara cauzeaza transformarea anumitor particule din alimente in acizi, care cauzeaza cariile dentare. De asemenea, dacă depunerile nu sunt eliminate, el se transformă în tartru . Daca placa si tartrul nu sunt indepratate, ele încep să distrugă gingiile si oasele, cauzând boli periodontale.  Formarea si cresterea placii este continuă ÅŸi pot fi controlata numai prin periaj regulat, folosirea atei dentare, vizitele regulate la medicul stomatolog.

citeste tot



nerv.png
Ce este un tratament endodontic

Odata se credea ca daca un dinte avea o infectie sau daca nervul dintelui era “pe moarte”, acest dinte trebuia extras. Astazi, datorita procedurilor existente de tratament endodontic, aceasta infectie se poate trata in cele mai multe cazuri, durearea asociata acestor infectii disparand si dintele putand fi salvat.

citeste tot



albire.png
Ce pot face cu dintii patati sau colorati

Deoarece albirea dintilor, a devenit acum numărul unu in preocuparea pentru estetica a multor pacienÅ£i, există o serie de produse ÅŸi metode disponibile pentru a atinge un zâmbet minunat.

Albirea profesionala a dintilor este o simpla procedura stomatologica non-invaziva folosita pentru a schimba culoarea naturala a smaltului dintelui si este o metoda ideala pentru a infrumuseta zambatul tau. Exista si produse care pot fi folosite acasa, dar acestea nu sunt la fel de eficiente si uneori nu sunt aprobate de Ministerul Sanatatii.

citeste tot



untitled-3.png
Pasta de dinti

Ce trebuie sa contina pasta de dinti ?  

Substante abrazive care curata cavitatea bucala de resturile de mancare, compusi antibacterieni care reduc actiunea bacteriilor si previn afectiunile gingivale si aprodontale.
Fluorul are rolul de a preveni demineralizarea smaltului si permitand calciului, fosfatilor si fluorurilor sa se asimileze. Asigura protectie smaltului.

Elementele antitartru protejeaza impotriva depunerii de tartru. Aceste tipuri de substante sunt bogate in vitamina B5 si E, cu rol in protejarea mucoasei bucale, avand actiune antioxidanta.

citeste tot



detrartaj.png
Cat de des trebuie sa merg la control si detartraj

Ar trebui să vă faceti un control ÅŸi o curăţire de cel puÅ£in două ori pe an, deÅŸi medicul dentist sau de igienistul dentar pot recomanda vizite mai frecvente.Examinarile de medicina dentara regulate si vizitele de curăţare sunt esenÅ£iale în prevenirea problemelor dentare si mentinerea sanatatii dintilor si gingiilor. La aceste vizite, dintii dvs. sunt curăţati ÅŸi verificati de carii. În plus, există multe alte lucruri care sunt controlate ÅŸi monitorizate ceea ce este de ajutor pentru a detecta, preveni, ÅŸi să menÅ£ine sănătatea dvs. dentara.

citeste tot



respiratie-1.png
Ce trebuie sa fac daca am o respiratie urat mirositoare?

RespiraÅ£ia urata poate fi o neplăcuta ÅŸi deranjanta. MulÅ£i dintre noi nu pot să realizeze că avem o respiraÅ£ie rea, dar fiecare o are, din când în când, mai ales dimineaÅ£a.

Există diferite motive care pot cauza respiraÅ£ia rea, dar la oamenii sănătoÅŸi, motivul major este dat de depozitele microbiene de pe limba, în special în partea din spate a limbii. Unele studii au arătat că pur ÅŸi simplu periajul limbii a redus respiraÅ£ia rea cu mai mult de 70 la sută.

citeste tot



extractie-dinti-lapte.png
Extractiile Dintilor de Lapte

Un dinte temporar are o anumita durata de viata pe arcada, el dirijand cresterea oaselor si eruptia dintilor permanenti. De aceea o extractie facuta mai devreme va influenta dezvoltarea maxilarelor copilului si alinierea celorlalti dinti.


citeste tot



igiena-copi.png
Igiena Orala a Copilului

De la ce varsta poate incepe copilul periajul ? Ce metode de a convinge copilul sa se spele pe dinti atunci cand nu vrea ? Poate fi dificil sa inveti un copil o tehnica de periaj si apoi sa creezi o obisnuita din igiena orala ... insa rolul parintilor ca exemplu este foarte important !

Placa dentara este o masa vascoasa compusa din bacterii, celule ale mucoasei bucale, glucide, minerale care se acumuleaza pe suprafata dintilor daca acestia nu sunt periati corect; ea este responsabila de aparitia cariilor si a gingivitei. Ea se depoziteaza si pe dintii copiilor, crescand riscul de aparitie a bolilor gingiei si a cariilor dintilor de lapte.

citeste tot



parodontoza-1.jpg
PARODONTOZA

1. CE ESTE PARODONTOZA?


Numita stiintific parodontopatie marginala si popular “parodontoza”, aceasta afectiune dentara se refera la imbolnavirea parodontiului marginal-aparatul de sustinere a dintilor in oasele maxilare ( gingii, ligamente dentare, etc). De cauza microbiana, parodontoza are o evolutie diferita in timp, de la caz la caz, insa rezultatul final este aproape intotdeauna  reprezentat de mobilizarea si pierderea dintilor de pe arcadele dentare, uneori chiar la varste tinere.

citeste tot



antioxidanti.jpg
Rolul antioxidantilor

Concluzia, urmatoarelor enumerari de aspecte, aferenta cavitatii bucale este ca pentru a mentine sanatatea orala, pentru a putea stopa evolutia bolilor si pentru a putea experimenta o refacere rapida si totala dupa unele interventii stomatologice este impetuos necesara existenta unei balante echilibrate intre antioxidanti si radicalii liberi, iar daca aceasta nu exista este necesara adoptarea unor masuri pentru marirea ponderii antioxidantilor.

citeste tot



maxresdefault.jpg
TIPURI DE PROCEDURI STOMATOLOGICE

In Stomatologie exista 3 mari tipuri de operatiuni : 

1. Proceduri de Estetica Dentara

2. Proceduri de Preventie

3. Proceduri de Restaurare

citeste tot