Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 3

Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 4

Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 5

Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 132

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 135

Strict Standards: Non-static method tpl::load() should not be called statically in /home/drmoldo/public_html/inc/main.php on line 458
Cat de des trebuie sa merg la control si detartraj - Blog - Medic stomatolog din Baia Mare
telefon +4 0757 051170
facebook facebook
MEDICINA DIN PASIUNE Abonamente stomatologice anuale. Servicii stomatologice gratuite timp de un an.

info
Stomatologie » Blog » Cat de des trebuie sa merg la control si detartraj

Cat de des trebuie sa merg la control si detartraj

detrartaj.png

Ar trebui să vă faceti un control ÅŸi o curăţire de cel puÅ£in două ori pe an, deÅŸi medicul dentist sau de igienistul dentar pot recomanda vizite mai frecvente.


Examinarile de medicina dentara regulate si vizitele de curăţare sunt esenÅ£iale în prevenirea problemelor dentare si mentinerea sanatatii dintilor si gingiilor. La aceste vizite, dintii dvs. sunt curăţati ÅŸi verificati de carii. În plus, există multe alte lucruri care sunt controlate ÅŸi monitorizate ceea ce este de ajutor pentru a detecta, preveni, ÅŸi să menÅ£ine sănătatea dvs. dentara. Acestea includ:

 

Istoric medical: Cunoasterea starii medicale in condiţiile actuale, a medicamentelor administrate, precum şi a bolilor profesionale, pentru a ne da cartea de vizita generală de sănătate şi, de asemenea, sanatatea dentara.

 

Examinarea diagnostic cu raze X (radiografiile): esenţială pentru detectarea de carii, tumori, chisturi, şi pierdere osoasă. Razelor X-ajuta, de asemenea, la determinarea pozitiei dintilor şi a rădăcinilor lor.

 

Evaluarea problemelor gingiilor: Verificarea gingiilor si a oaselor din jurul dintilor pentru orice semne de boală periodontală.

 

Examinarea cariilor dentare: Toate suprafetele dintilor vor fi verificate de carii cu instrumente speciale de medicina dentara.

 

Examinarea restaurarilor existente: verificarea obturatiilor (plombelor), coroanelor, etc

 

Indepartarea tartrului (detartraj): tartrul este placa bacteriana intarita, care a fost lasata indelung pe dinte si acum s-a lipit de suprafata acestuia. Tartrul se formeaza deasupra si sub linia gingival;a si poate fi indepartat numai cu instrumente medicale adecvate.

 

Eliminarea placii: Placa este un film lipicios, aproape invizibil care se formeaza pe dinti. Este o colonie in crestere de bacterii vii, resturi de produse alimentare şi salivă. Bacteriile produc toxine care inflameza gingiile. Aceasta inflamare este startul bolii periodontale!

 

Periajul profesional al dintilor: se elimină petele si placa care nu sunt indeparate în cursul periajului si curatarii cu ata dentara.
 

Recomandări de igiena orala: se analizeaza si se recomandă ajutoarele de igienă orală, după cum este necesar (periute electrice, fluorizari, clatiri, ata dentara, dus bucal etc.)

 

Trecerea in Revista a obiceiuri lor alimentare: obiceiurile alimentare joacă un rol foarte important în sanatatea danturii dvs..

După cum puteÅ£i vedea, un bun examen de medicina dentara si de curăţare implică mult mai mult decât verificarea ÅŸi tratarea cariilor dentare. Suntem hotărâÅ£i să vă furnizăm cea mai bună îngrijire ÅŸi pentru a face acest lucru este necesara verificarea si detartarjul regulat.« Inapoi la blog